Houdbaar ondernemen

MVO bij Rotor Alkmaar, revisiebedrijf van startmotoren, dynamo's en airco's

Bij revisiebedrijf Rotor Alkmaar speelde een vraagstuk met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Eigenaar van Rotor Alkmaar, Marcel Polderman, wilde invulling geven aan MVO. Samen met 'Houdbaar Ondernemen' is het gehele bedrijfsproces van Rotor Alkmaar beoordeeld op MVO aspecten.

Wat bleek, Rotor Alkmaar had haar bedrijfsproces al goed in overeenstemming met de MVO uitgangspunten. Op advies van 'Houdbaar Ondernemen' zijn verdergaande verbeteringsmaatregelen getroffen om de bedrijfsprocessen waar mogelijk nog meer in lijn te brengen met de uitgangspunten van MVO. De CO2 uitstoot is vastgelegd en er is een doelstelling voor de langere termijn voor de CO2 uitstoot geformuleerd. Omdat reviseren van startmotoren, dynamo’s en airco’s in de basis al een echte MVO activiteit is, worden gereviseerde producten nu extra onder de aandacht gebracht met behulp van een speciale sticker op de gereviseerde producten. Door de MVO activiteiten en kansen in beeld te brengen zijn er stevige verkoopargumenten bijgekomen voor Rotor Alkmaar (denk aan overheid en bedrijven die duurzaam willen inkopen).

Rotor Alkmaar was, in de persoon van Marcel Polderman, al bewust bezig met MVO. Door het vastleggen van de CO2 uitstoot van Rotor Alkmaar en het beoordelen van het gehele bedrijfsproces is er op meerdere manieren voordeel ontstaan. Zo levert MVO Rotor Alkmaar meer verkoopkansen op, heeft Rotor Alkmaar minder kosten (door betere afvalscheiding) en is er bij de medewerkers van Rotor Alkmaar een nog beter gevoel ontstaan over hun bijdrage aan het milieu.

Nadat MVO in beeld is gebracht, inclusief doelstellingen, is de website van Rotor Alkmaar uitgebreid met een knop MVO. Onderstaand is de website van Rotor Alkmaar te zien voor en na het werk van 'Houdbaar Ondernemen'.

vlekken vlekken

Meer info over Rotor Alkmaar, klik hierBedrijfsgegevens

Tel. nr : 06 469 67 469

E-mail: info@houdbaarondernemen.nl

KvK: 60209925

BTW: NL002073485B53

© 2014 houdbaarondernemen algemene voorwaarden links